Коалицијата за РЕКОМ ги поддржа Измените на Статутот на РЕКОМ

На своето VII Собрание, одржано на 14 ноември 2014 година во Белград, Коалицијата за РЕКОМ ги поддржа измените на Статутот на РЕКОМ, донесени од претставниците на...
Read more

Основањето на РЕКОМ придонесува за траен мир на Балканот

Сараево, Загреб, Белград, Приштина, Бања Лука, Подгорица, Скопје   По повод Меѓународниот ден на мирот-21 септември, Коалицијата за РЕКОМ укажува дека владите...
Read more

Јосиповиќ ќе се заложи за реализација на РЕКОМ

Класа: 008-03/12-01/01 УПБРОЈ: 71-05-02/01-12-111 Загреб, 8. мај 2012. СООПШТЕНИЕ Претседателот на Република Хрватска, Иво Јосиповиќ ја прими делегацијата на Коалицијата за РЕКОМ...
Read more

ПЕН од Брисел бара основање на РЕКОМ

Pen Vlaanderen,белгиски огранок за фландриското подрачје на PENInternational, ги повика претседателите на сите земји од регионот на поранешна Југославија да направат се што е...
Read more

РЕКОМ како предуслов за траен мир во Западен Балкан

По повод меѓународниот ден на мирот, Коалицијата за...Прочитај повеќе

Serbian Government Backs Establishing of RECOM

    Official press release by the Serbian government, July 6th, 2015   Government...Прочитај повеќе