BIRN: Bosnja përcakton në hartë 150 vende burgimi të periudhës së luftës

  Një bazë e re të dhënash në një faqe interneti tregon 150 kampet dhe vendet e përdorura gjatë konfliktit të viteve 1990, pjesë e një projekti për të paraqitur në hartë të gjitha vendet ku u mbajtën të burgosur civilë dhe ushtarakë gjatë kohës së...
Read more

balkanweb-Unë jam Natasha Kandiç-23.02.2015.

Ballkani nuk ka shumë personalitete si Natasha Kandiç. Ajo është zë i fuqishëm i mbrojtjes së të drejtave dhe lirive themelore për të gjithë popujt, por shqiptarët më duket se kanë më shumë arsye se të tjerët të thonë sot me zë të fortë: “Unë jam Natasha...
Read more

Çfarë shihte ëndërr Aco Todoroviqi?

autore Vlasta Jalushiç, Instituti për Paqe, Lubjanë   Primo Levi, deri në fund të jetës së tij, të cilën e ka përfunduar me vetëvrasje, ka parë ëndërr përvojat e tij në Aushvic. Në makthet e natës mbi kampin, vend pa jashtësi, që shfaqet prej nate në natë,...
Read more

Zbërthimi i Konceptit të Pajtimit në Kontekstin e Kosovës

ABSTRAKTI Qëllimi i hulumtimit "Dekonstruktimi i konceptit të pajtimit" është që të...Lexo më shumë

Political Reconciliation: With or Without Grand Narratives? [Paper]

with-or-without

Author: Nadim Khoury   In the last twenty years the concept of political reconciliation...Lexo më shumë

Is Unconditional Forgiveness Ever Good? [Paper]

Author: Anca Gheaus   Abstract   Forgiveness is a compelling Christian ideal....Lexo më shumë

Transitional Justice and Media: A Crucial But Neglected Relationship

By Refik Hodzic, ICTJ   “We’ve gotten used to the conflict; and that habit has...Lexo më shumë

On the Progress of Transitional Justice in Serbia

A Story about a Chance Visitor   The Humanitarian Law Center has been reporting...Lexo më shumë

Presidenti i Kosovës: Personat e zhdukur janë një “plagë e rëndë”

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi tha të hënën se personat e zhdukur mbeten një nga plagët...Lexo më shumë

Pranimi i gjenocidit është kusht moral i pajtimit

Kam qenë e tronditur kur ministri Daçiq, bashkëpunëtor i Sllobodan Millosheviqit, dikush i cili...Lexo më shumë

Ballafaqimi me të Kaluarën: Dialogu Kosovë-Serbi

Dialogu në mes të Kosovës dhe Serbisë, i ndërmjetësuar nga BE, dhe që nisi në 2011, synon...Lexo më shumë

Serbia, Croatia mark Balkan war anniversary amid tensions

People hold candles during a memorial service for the victims of the Croatian "Storm"...Lexo më shumë