BIRN: Bosnja përcakton në hartë 150 vende burgimi të periudhës së luftës

  Një bazë e re të dhënash në një faqe interneti tregon 150 kampet dhe vendet e përdorura gjatë konfliktit të viteve 1990, pjesë e një projekti për të paraqitur në hartë të gjitha vendet ku u mbajtën të burgosur civilë dhe ushtarakë gjatë kohës së...
Read more

29.11.2014.

T-Portal – Çka është kontestuese në idenë e KOMRA-s?

Kam qenë aktivist paksa më i ri me interesim për ndodhitë nga vitet nëntëdhjetë, kur pothuajse para katër vitesh për herë të parë kam dëgjuar për KOMRA-n. Së shpejti e kam kuptuar se si është fjala për shkurtesën, e cila rrjedh nga ‘komisioni rajonal”, në krijimin e të...
Read more

14.11.2014.

BIRN: Komisioni Rajonal i të Vërtetës është një hap pranë themelimit

      Koalicioni i grupeve që po punojnë për të themeluar një komision faktmbledhës për luftërat e Jugosllavisë, njohur si RECOM, amendoi statutin e vet me shpresë se komisioni do të krijohet vitin e ardhshëm. Sven Milekic  BIRN  Zagreb Pasi zhvilloi...
Read more

19.09.2014.

KOMRA thërret ish-vendet e RSFJ për katarsis

  KOMRA thërret ish-vendet e RSFJ për katarsis 2014-09-19 11:04:35 Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Paqes, 21 shtatorit, Koalicioni për KOMRA, përmes një komunikate për medie, të shpërndarë sot me rrugë elektronike, vë në pah se qeveritë e vendeve...
Read more

Ramush Haradinaj nderon aktivisten serbe Natasa Kandiç

Kryeministri Ramush Haradinaj i dha një çmim themelueses së Fondit për të Drejtën Humanitare...Lexo më shumë

Mohimi i krimeve të luftës është një mekanizëm psikologjik mbrojtjeje

Shtete dhe grupe etnike në Ballkan vazhdojnë ende të mohojnë se trupat e tyre kryen krime...Lexo më shumë

“Koalicioni KOMRA” kërkon zbardhjen e krimeve të luftës

“Koalicioni  KOMRA” është nismë e 2050 organizatave joqeveritare të shteteve të cilat...Lexo më shumë

KOMRA, për një të ardhme të përbashkët më të mirë

https://youtu.be/vpZ8sHzkSj0 Emisioni: Pasdite në Tribunë Mysafir: Teuta Hoxha, Anëtare e...Lexo më shumë

Nis Mbledhja e Nënshkrimeve për Komisionin e Krimeve të Luftës

Në Prishtinë ka nisur fushata e mbledhjes së nënshkrimeve për themelimin e komisionit...Lexo më shumë

Rinis fushata për Komisionin Ballkanik të së Vërtetës

Një koalicion OJQ-sh që përkrahin krijimin e komisionit rajonal të së vërtetës RECOM për...Lexo më shumë

Kandiq: Serbia s’pranon krimet dhe refuzon t’i kontribuojë paqes në Ballkan

“Mbi 10 mijë civilë u vranë gjatë luftës në Kosovë, por vetëm 64 persona u gjykuan në...Lexo më shumë

BalkanInsight: Liderët e Ballkanit mungesë vullneti politik për drejtësinë e pas-luftës

Aktivistët për një komision rajonal paralajmëruan se procesi i vendosjes së drejtësisë...Lexo më shumë

Kandiq: Çështja e të zhdukurve nuk duhet t’u lihet qeverive të tanishme

Fitim Gashi Prishtinë, shkurt - Themelimi i Komisionit për të Vërtetën dhe Pajtim “nga...Lexo më shumë