All News

EKSKLUZIVNI INTERVJU ZA 100POSTO

Priznata aktivistica Nataša Kandić otvoreno o istraživanju ratnih zločina, kako je prvi puta ušla u Vukovar, te zašto Kolinda Grabar…

Резиме на политиката: Како Европската унија може да придонесе за помирувањето на постјугословенските земји

Коалицијата за РЕКОМ смета дека Меѓународниот механизам за кривични судови може директно да придонесе за отстранување на проблемите во судењата… Прочитај повеќе

Лидерите на Западен Балкан именуваа лични претставници за пишување на Договорот за основање на РЕКОМ

Сараево, Белград, Подгорица, Скопје и Приштина 20.12.2017. Лидерите на Западен Балкан именуваа лични претставници за пишување на Договорот за основање… Прочитај повеќе

Дебата „Берлинскиот процес и помирувањето во регионот„ Скопје 29.11.2017.

Дебата Коалиција за РЕКОМ и Центар за истражување и креирање политики „Берлинскиот процес и помирувањето во регионот„ Скопје 29.11. 17:30… Прочитај повеќе

Кратка анализа: Помирување преку Берлинскиот процес: улогата на РЕКОМ

Препорака Кратке анализе, издавач Коалиција за РЕКОМ: Поради унапредување на процесот на регионално помирување, како неопходен услов за соработката и… Прочитај повеќе